Prefabrik Ne Demek? Prefabrik Ev Nedir?
Prefabrik ne demek diye düşünüldüğünde hiç şüphesiz ki zihinlerde ilk olarak prefabrik yapıların görüntüsü şekilleniyor. Dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak kullanılan; yaşam alanından iş yerine, yatakhaneden yemekhaneye birçok kullanım alanı sunan prefabrik yapılar giderek daha popüler hale geliyor.

Prefabrik yapıların diğer yapı türleri ile kıyaslandığında ön plana çıkan önemli özelliklerinin tercih nedeni yarattığını söyleyebiliriz. Diğer yandan bu yapıların ülkemizde özellikle 99 yılında meydana gelen Gölcük depreminden sonra daha fazla kullanılmaya başladığına şahit olduk.

Peki prefabrik nedir, ne gibi avantajlar sunmaktadır, nasıl kullanılabilir? Prefabrik yapı sektörünün lider firması Sitar Modul olarak tüm bu sorularınızın yanıtlarını ve daha fazlasını içeriğimizde sıraladık. Siz de prefabrik yapılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Ne Demek?

Köken olarak Türkçe olmayan prefabrik kelimesi, İngilizce’de “parçaları önceden inşa edilen” anlamını taşıyan “prefabricate” ifadesinden dolayı dilimize yerleşmiştir. Kelime anlamını tamamen karşılayan bu kavrama göre prefabrik yapıların parçaları, gerçekten de inşa sürecinden önce fabrika ortamında üretilmektedir.

Prefabrik yapıların, betonarme ve diğer yapı türlerinden ayrılmasını sağlayan en önemli özelliğinin de parçalarının önceden üretilmesi olduğunu iddia edebiliriz. Ancak elbette prefabrik yapıların başka birçok özelliği olduğunu mutlaka vurgulamamız gerekiyor.

Prefabrik ne demek sorusuna yanıt vermek için genel bir giriş yaptıktan sonra bu yapıların aslında hayatın pek çok alanında kullanılmakta olduğunu söyleyerek kullanım alanları hakkında da bilgi vermiş olalım.

Buna göre ailelerin yaşamak için ihtiyaç duyabileceği her şeyin bir arada sunulduğu konutlar, öğrencilerin eğitim görebildiği okullar, inşaat sürecinde personellerin konaklama ihtiyacını gören yatakhaneler ve yemekhaneler ve hatta sosyal tesisler için prefabrik yapılara başvurabilmek mümkün.

Görüldüğü üzere çok sayıda kullanım alanı sunan prefabrik yapılar, sahip olduğu ve oldukça farklılaşan özellikleri ile de göz dolduruyor. O halde dilerseniz artık prefabrik yapıların başlıca özelliklerini değerlendirmeye başlayalım.

Prefabrik Yapı Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın hemen her yerinde prefabrik yapıların kullanıldığından içeriğimizin girişinde söz etmiştik. Türkiye’de de endüstriyel yapıların kayda değer bir kısmının prefabrik yapılardan oluştuğu savunulabilir.

Buna ek olarak, özellikle son yıllarda tüketici eğilimleri de prefabrikten yana olduğu için ev ve okul gibi yapılar için de prefabrik firmalarına sıklıkla başvurulduğunu söyleyebiliriz. Prefabrik yapıları bu denli tercih edilebilir kılan özelliklerini ise şu şekilde sıralamak mümkün:

Prefabrik parçaları, fabrika ortamında hızla üretilir.
Ön üretim sürecinden sonra prefabrik yapı çok kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilir.
Kullanılan malzemelerin kalitesine göre prefabrik yapılar çok uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Uygun maliyetli bir çözümdür. Hatta diğer pek çok yapı türüne kıyasla son derece ekonomiktir.
Bakım maliyetleri düşüktür.
Deprem ve yangın gibi afetlere dayanımı yüksektir.
Çevreci bir yapı çözümüdür.
Kullanımın ardından sökülüp yeniden birleştirilebilen parçaları sayesinde farklı lokasyonlara taşınabilmektedir.
Her mevsim kullanıma uygundur.

Prefabrik Yapıların Ne Gibi Avantajları Vardır?

Betonarme yapılardan aşina olduğunuz gibi yapı parçalarının inşaat alanında üretilmesi ve inşası, oldukça zahmetli bir süreç olup yüksek maliyetler de gerektirmektedir. Buna benzer şekilde yapının tamamlanıp kullanıma sunulması için yine uzun bir süre gerekir. Fakat prefabrik yapıların parçaları, talep doğrultusunda üretilip inşaat alanına getirildikten sonra birleştirilerek birkaç gün ila birkaç hafta içinde yapının tamamen teslim edilmesine önayak olmaktadır.

Prefabrik yapıların parçaları fabrika ortamında imal edildiği için hem süreci pratikleştirmektedir hem de çevreyi diğer yapı türleri gibi kirletmemektedir. Üstelik gürültü kirliliği de söz konusu olmamaktadır.

Ek olarak, prefabrik yapılar tamamen kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda üretildiği için önceden planlanabilmekte ve buna göre sipariş edilebilmektedir. Örneğin kalabalık aileler için çift katlı ve daha fazla odalı bir prefabrik ev üretilebilirken küçük aileler için tek katlı bir prefabrik ev üretilebilmektedir.Öte yandan zamanla değişen ihtiyaçlara göre prefabrik yapılara eklemeler de yapılabilmektedir.

Üstelik tüm bu işlemlere rağmen prefabrik yapılar, hala diğer yapılardan çok daha ekonomiktir. Ayrıca esnek malzemelerden üretilen prefabrik yapılar, deprem veya farklı bir doğal afet anında daha yüksek oranda güvenlik sağlayabilmektedir.

Prefabrik yapılar, görünümleri de isteğinize göre farklılaştırılabilen malzemelere sahiptir. Buna göre çatınızı ve duvar kaplamanızı da çeşitlendirebilme imkanınız bulunuyor. Isı ve ses yalıtımı konusunda ise prefabrik yapıların dayanımlılığı ek malzemelerle artırılabiliyor ve yapıda konfor sağlamak için gerekli her detay rahatlıkla uygulanabiliyor.

Prefabrik Yapılar Nasıl İnşa Edilir?

Prefabrik ne demek, prefabrik yapı nedir, ne gibi avantajlar sunar gibi soruların yanıtlarını bulduğumuza göre artık bu yapıların kurulum aşamalarını mercek altına alabiliriz. İçeriğimizin daha önceki başlıklarında da belirttiğimiz gibi prefabrik yapıların parçaları önceden fabrikada üretilir ve daha sonra montajlanacakları yere nakledilir.

Kurulum süreci ise oldukça kısa bir sürede ve pratik bir şekilde tamamlanabilmektedir. Buna göre ilk aşamada montaj ekibi beton platform üzerine yapının kurulum işlemine başlamaktadır. Birkaç gün içerisinde kurulumu tamamen biten prefabrik yapının inşa süreci başarıyla sonlandırılır.

Buraya kadar aşamaların çoğunu, tercih ettiğiniz prefabrik yapı firması üstlenecektir. Ancak teslim aldığınız yapının gerekli izin süreçlerini sizin takip etmeniz ve gerekli onayları almanız gerekecektir. Söz konusu adımların hepsi tamamlandıktan sonra ise prefabrik yapınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Prefabrik evlerin yapım aşamaları ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için 4 Aşamada Prefabrik Ev Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Yapı Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikleri ve sunduğu avantajlarla ön plana çıkan prefabrik yapılardan sipariş vermeye karar verdiğinizde karşılaşacağınız gibi bu alanda hizmet veren pek çok yapı firması bulunmaktadır. Hangisi ile yola çıkacağınıza karar vermek pek de kolay olmayabilir.

Bu noktada işinizi kolaylaştırmak adına, firmaların referanslarına ve deneyimlerine bakmanızı tavsiye ederiz. Böylece hangi firmanın alanında uzman olduğunu görerek daha kısa sürede seçim yapabilirsiniz.

Seçenekleri daralttıktan sonra ise firmaları arayarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda sipariş vermek istediğiniz prefabrik yapı türü hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu aşamada müşteri destek ekibinin tutumu da karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Aklınızdaki soru işaretlerini giderebileceğinden emin olduğunuz bir çözüm ortağına karar verdikten sonra ise prefabrik yapı siparişi verebilirsiniz. 1999 yılından bugüne müşterileri için fark yaratan hizmet anlayışını benimseyen Sitar Modul olarak biz de prefabrik ve konteyner konusunda ihtiyaçlarınıza eksiksiz çözüm verebileceğimizi belirtmek isteriz.

DİĞER SEKMELERE GÖZ ATTINIZ MI ?

Ahşap Prefabrik Ev Nedir? Nasıl Alınır?
Prefabrik ev özellikleri sıralandığında, bu konuda önyargıları olan kişilerin dahi prefabrik evlerle ilgili fikirleri büyük oranda değişiyor. Son yıllarda prefabrik evlere olan rağbetin artması da bu yargıyı doğrular nitelikte. Üstelik farklı dış tasarım seçenekleri ile prefabrik evi kişiselleştirebilmek ve diğer tüm evlerden farklılaştırabilmek mümkün. Bu anlamda, ahşap desenli prefabrik ev modelleri de şık ve estetik çizgilere sahip bir yaşam alanına sahip olmayı hayal edenler için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Sunduğu avantajlar ile geleneksel evlerden birçok noktada farklılaşan prefabrik evler, ahşap detaylarla bambaşka bir duruş kazanabiliyor ve ev sakinlerinin tam da yaşamak istediği mekanlar haline geliyor. Sitar Modul’nın prefabrik ev modellerinin dış cephe tasarımlarında ücrete dahil olarak seçme fırsatı sunduğu ahşap desen uygulaması, şehrin merkezinde veya çiftlikte dağ evi görünümünde bir yaşam alanına sahip olmayı garantiliyor. Peki ahşap prefabrik ev kimler için daha uygun olabilir?

Geleneksel Tarzdan Hoşlananlar İçin Ahşap Prefabrik Ev

Ailenizle prefabrik bir evde yaşamaya karar verdikten sonra, ihtiyaçlarınıza ve beğeninize göre tercih edebileceğiniz birçok prefabrik ev modeli olduğunu göreceksiniz. Bu noktada aile bireylerinin beklentilerini de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Eğer kalabalık bir aileyseniz dubleks prefabrik ev seçeneğini değerlendirebilir veya geniş metrekareli tek katlı prefabrik evleri inceleyebilirsiniz. Hangi modeli tercih ederseniz edin, geleneksel bir mimariden hoşlanıyorsanız, evinizin dış cephe tasarımında ahşap tonlarına yer verebilmeniz mümkün!

Üstelik farklı renk seçenekleri ile sahip olabileceğiniz ahşap detay uygulaması sayesinde düz ve klasik cephe görünümüne şıklık kazandırabilirsiniz. İster kırsal alanda isterseniz de şehir merkezinde konumlandırabileceğiniz geleneksel mimari dokunuşlara sahip ahşap prefabrik evinizde konforlu ve imrenilen bir hayatın keyfini çıkarabilirsiniz.

Modern Mimariyi Yaşamak İsteyenler İçin Ahşap Prefabrik Ev

Günümüzde prefabrik teknolojilerinde gelinen nokta, dileyen herkesin beğenisine uygun bir yaşam alanı inşa edebilmeyi mümkün kılıyor. Bu doğrultuda ahşap desen uygulaması ile modern, minimal ve çağdaş bir cephe tasarımına sahip prefabrik evler üretebilmek de söz konusu olabiliyor. Farklı model ve malzeme seçenekleriyle imal edilebilen prefabrik evler, hayalini kurduğunuz konforlu ve fonksiyonel eve sahip olabilmenizin önünü açıyor.

Şehirlerin giderek daha da kalabalıklaşması, hem konforlu hem de stil sahibi bir evde yaşama fikrini gerçekleştirmeyi ne yazık ki zorlaştırıyor. Çünkü evlerin iş yeri, okul gibi öncelikli yerlere olan mesafesi, ev tercihinde önemli bir rol oynarken estetik beklentilere uygun bir ev bulabilmek her zaman kolay olmuyor. Fakat prefabrik evler, dilediğiniz yerde kendinize özel bir alana sahip olmanızı sağlıyor. Diğer yandan zevkinize uygun tasarlanan ahşap prefabrik evler ise konforu, yenilikçi çizgileri ve diğer kriterleri bir arada taşıyabiliyor.

Uzun Ömürlü Bir Yaşam Alanı İçin Ahşap Prefabrik Ev

Ahşap detaylı prefabrik ev ile diğer prefabrik ev modellerinin üretiminde tercihlerinize bağlı olarak benzer malzemeler kullanılıyor. Yani standart prefabrik yapılar ile ahşap prefabrik yapılar aynı özellikleri taşıyor. Bu da ahşap prefabrik evlerin her türlü zorlu koşula karşı dayanıklılığını koruyan yaşam alanlarından biri olduğu anlamına geliyor. Özellikle depremden korunmak için prefabrik evlerin oldukça ideal bir seçenek olduğu biliniyor. Çünkü prefabrik evlerin temel yapısında çelik taşıyıcılar ve beton paneller bulunuyor.

Dolayısıyla ahşap prefabrik evlerin en az geleneksel betonarme evler kadar sağlam ve uzun ömürlü olabileceği sonucuna rahatlıkla varabiliriz. Bu yönüyle ahşap prefabrik evler, sık sık ev değiştirmekten hoşlanmayanların imdadına yetişiyor. Yapılan yatırımların karşılığını veren, uzun ömürlü ve dayanıklı ahşap prefabrik ev ne kadar sağlam sorusuna daha kapsamlı bir yanıt arıyorsanız bu konuda Sitar Modul ile iletişime geçebilirsiniz.

Devamı...
Prefabrik Ne Demek? Prefabrik Ev Nedir?
Prefabrik ne demek diye düşünüldüğünde hiç şüphesiz ki zihinlerde ilk olarak prefabrik yapıların görüntüsü şekilleniyor. Dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak kullanılan; yaşam alanından iş yerine, yatakhaneden yemekhaneye birçok kullanım alanı sunan prefabrik yapılar giderek daha popüler hale geliyor.

Prefabrik yapıların diğer yapı türleri ile kıyaslandığında ön plana çıkan önemli özelliklerinin tercih nedeni yarattığını söyleyebiliriz. Diğer yandan bu yapıların ülkemizde özellikle 99 yılında meydana gelen Gölcük depreminden sonra daha fazla kullanılmaya başladığına şahit olduk.

Peki prefabrik nedir, ne gibi avantajlar sunmaktadır, nasıl kullanılabilir? Prefabrik yapı sektörünün lider firması Sitar Modul olarak tüm bu sorularınızın yanıtlarını ve daha fazlasını içeriğimizde sıraladık. Siz de prefabrik yapılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Ne Demek?

Köken olarak Türkçe olmayan prefabrik kelimesi, İngilizce’de “parçaları önceden inşa edilen” anlamını taşıyan “prefabricate” ifadesinden dolayı dilimize yerleşmiştir. Kelime anlamını tamamen karşılayan bu kavrama göre prefabrik yapıların parçaları, gerçekten de inşa sürecinden önce fabrika ortamında üretilmektedir.

Prefabrik yapıların, betonarme ve diğer yapı türlerinden ayrılmasını sağlayan en önemli özelliğinin de parçalarının önceden üretilmesi olduğunu iddia edebiliriz. Ancak elbette prefabrik yapıların başka birçok özelliği olduğunu mutlaka vurgulamamız gerekiyor.

Prefabrik ne demek sorusuna yanıt vermek için genel bir giriş yaptıktan sonra bu yapıların aslında hayatın pek çok alanında kullanılmakta olduğunu söyleyerek kullanım alanları hakkında da bilgi vermiş olalım.

Buna göre ailelerin yaşamak için ihtiyaç duyabileceği her şeyin bir arada sunulduğu konutlar, öğrencilerin eğitim görebildiği okullar, inşaat sürecinde personellerin konaklama ihtiyacını gören yatakhaneler ve yemekhaneler ve hatta sosyal tesisler için prefabrik yapılara başvurabilmek mümkün.

Görüldüğü üzere çok sayıda kullanım alanı sunan prefabrik yapılar, sahip olduğu ve oldukça farklılaşan özellikleri ile de göz dolduruyor. O halde dilerseniz artık prefabrik yapıların başlıca özelliklerini değerlendirmeye başlayalım.

Prefabrik Yapı Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın hemen her yerinde prefabrik yapıların kullanıldığından içeriğimizin girişinde söz etmiştik. Türkiye’de de endüstriyel yapıların kayda değer bir kısmının prefabrik yapılardan oluştuğu savunulabilir.

Buna ek olarak, özellikle son yıllarda tüketici eğilimleri de prefabrikten yana olduğu için ev ve okul gibi yapılar için de prefabrik firmalarına sıklıkla başvurulduğunu söyleyebiliriz. Prefabrik yapıları bu denli tercih edilebilir kılan özelliklerini ise şu şekilde sıralamak mümkün:

Prefabrik parçaları, fabrika ortamında hızla üretilir.
Ön üretim sürecinden sonra prefabrik yapı çok kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilir.
Kullanılan malzemelerin kalitesine göre prefabrik yapılar çok uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Uygun maliyetli bir çözümdür. Hatta diğer pek çok yapı türüne kıyasla son derece ekonomiktir.
Bakım maliyetleri düşüktür.
Deprem ve yangın gibi afetlere dayanımı yüksektir.
Çevreci bir yapı çözümüdür.
Kullanımın ardından sökülüp yeniden birleştirilebilen parçaları sayesinde farklı lokasyonlara taşınabilmektedir.
Her mevsim kullanıma uygundur.

Prefabrik Yapıların Ne Gibi Avantajları Vardır?

Betonarme yapılardan aşina olduğunuz gibi yapı parçalarının inşaat alanında üretilmesi ve inşası, oldukça zahmetli bir süreç olup yüksek maliyetler de gerektirmektedir. Buna benzer şekilde yapının tamamlanıp kullanıma sunulması için yine uzun bir süre gerekir. Fakat prefabrik yapıların parçaları, talep doğrultusunda üretilip inşaat alanına getirildikten sonra birleştirilerek birkaç gün ila birkaç hafta içinde yapının tamamen teslim edilmesine önayak olmaktadır.

Prefabrik yapıların parçaları fabrika ortamında imal edildiği için hem süreci pratikleştirmektedir hem de çevreyi diğer yapı türleri gibi kirletmemektedir. Üstelik gürültü kirliliği de söz konusu olmamaktadır.

Ek olarak, prefabrik yapılar tamamen kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda üretildiği için önceden planlanabilmekte ve buna göre sipariş edilebilmektedir. Örneğin kalabalık aileler için çift katlı ve daha fazla odalı bir prefabrik ev üretilebilirken küçük aileler için tek katlı bir prefabrik ev üretilebilmektedir.Öte yandan zamanla değişen ihtiyaçlara göre prefabrik yapılara eklemeler de yapılabilmektedir.

Üstelik tüm bu işlemlere rağmen prefabrik yapılar, hala diğer yapılardan çok daha ekonomiktir. Ayrıca esnek malzemelerden üretilen prefabrik yapılar, deprem veya farklı bir doğal afet anında daha yüksek oranda güvenlik sağlayabilmektedir.

Prefabrik yapılar, görünümleri de isteğinize göre farklılaştırılabilen malzemelere sahiptir. Buna göre çatınızı ve duvar kaplamanızı da çeşitlendirebilme imkanınız bulunuyor. Isı ve ses yalıtımı konusunda ise prefabrik yapıların dayanımlılığı ek malzemelerle artırılabiliyor ve yapıda konfor sağlamak için gerekli her detay rahatlıkla uygulanabiliyor.

Prefabrik Yapılar Nasıl İnşa Edilir?

Prefabrik ne demek, prefabrik yapı nedir, ne gibi avantajlar sunar gibi soruların yanıtlarını bulduğumuza göre artık bu yapıların kurulum aşamalarını mercek altına alabiliriz. İçeriğimizin daha önceki başlıklarında da belirttiğimiz gibi prefabrik yapıların parçaları önceden fabrikada üretilir ve daha sonra montajlanacakları yere nakledilir.

Kurulum süreci ise oldukça kısa bir sürede ve pratik bir şekilde tamamlanabilmektedir. Buna göre ilk aşamada montaj ekibi beton platform üzerine yapının kurulum işlemine başlamaktadır. Birkaç gün içerisinde kurulumu tamamen biten prefabrik yapının inşa süreci başarıyla sonlandırılır.

Buraya kadar aşamaların çoğunu, tercih ettiğiniz prefabrik yapı firması üstlenecektir. Ancak teslim aldığınız yapının gerekli izin süreçlerini sizin takip etmeniz ve gerekli onayları almanız gerekecektir. Söz konusu adımların hepsi tamamlandıktan sonra ise prefabrik yapınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Prefabrik evlerin yapım aşamaları ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için 4 Aşamada Prefabrik Ev Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Yapı Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikleri ve sunduğu avantajlarla ön plana çıkan prefabrik yapılardan sipariş vermeye karar verdiğinizde karşılaşacağınız gibi bu alanda hizmet veren pek çok yapı firması bulunmaktadır. Hangisi ile yola çıkacağınıza karar vermek pek de kolay olmayabilir.

Bu noktada işinizi kolaylaştırmak adına, firmaların referanslarına ve deneyimlerine bakmanızı tavsiye ederiz. Böylece hangi firmanın alanında uzman olduğunu görerek daha kısa sürede seçim yapabilirsiniz.

Seçenekleri daralttıktan sonra ise firmaları arayarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda sipariş vermek istediğiniz prefabrik yapı türü hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu aşamada müşteri destek ekibinin tutumu da karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Aklınızdaki soru işaretlerini giderebileceğinden emin olduğunuz bir çözüm ortağına karar verdikten sonra ise prefabrik yapı siparişi verebilirsiniz. 1999 yılından bugüne müşterileri için fark yaratan hizmet anlayışını benimseyen Sitar Modul olarak biz de prefabrik ve konteyner konusunda ihtiyaçlarınıza eksiksiz çözüm verebileceğimizi belirtmek isteriz.
Devamı...
Modüler Yapılar Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Modül sözcüğünü mutlaka duymuşsunuzdur. İşte bu kelimeden üretilmiş bir kavram olan modüler nedir, ne için kullanılır sorularına ise içeriğimizde yanıt vereceğiz. Genellikle yapı teknolojilerinde ve inşaat sektöründe karşılaştığımız modüler ifadesini aslında birçok kişinin anlamını bilmesine karşın adını bilmediği bir kavram olarak tanımlamak mümkün.

Modüler yapı sektörünün öncülerinden Sitar Modul da bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için modüler yapılara dair bilinmesi gereken tüm noktaları bir araya getiriyor. Eğer siz de modüler kavramının kelime anlamını, yapı sektöründeki yerini ve ön plana çıkan özelliklerini öğrenmek istiyorsanız, içeriğimizin devamını incelemenizi tavsiye ederiz.

Modüler Nedir?
Modüler nedir sorusuna en basit haliyle “parçalardan oluşan modül” karşılığını verebiliriz. Parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen modüler yapılar, yapı sektöründe ise prefabrik ve konteyner şeklinde karşımıza çıkıyor.

Çünkü prefabrik yapılar ve konteyner yapılar, kendilerini oluşturan parçaların birleştirilmesi ile hazır hale gelirken aynı zamanda yeniden sökülebilir parçaları sayesinde kullanıcı isteklerine göre şekillendirilebiliyorlar.

Bu açıdan bakıldığında oldukça kullanışlı ve fonksiyonel birer yapı örneği oluşturan modüler yapıların elbette bu özelliğinden kaynaklanan pek çok avantajı da söz konusudur. Ancak modüler yapıların avantajlarına ve diğer özelliklerine geçmeden önce biraz daha yakından tanımakta fayda var.

Modüler Yapı Ne Demektir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi modüler yapılar, parçaları birleştirildikten sonra ortaya çıkıyor. Peki modüler yapıların parçaları nasıl üretiliyor? Fabrika ortamında insan faktöründen kaynaklanan hata payının minimuma indirgenerek üretildiği modüler yapı parçaları, birleştirilmek üzere inşaat alanına naklediliyor.

Daha sonra kullanıcının istekleri doğrultusunda üretilmiş olan bu parçalar, sahada çeşitli konfigürasyonlar doğrultusunda birleştiriliyor ve nihayetinde modüler yapı ortaya çıkıyor. Klasik inşaat süreçlerine göre çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilen modüler yapı inşaatının “akıllı inşaat” aşamalarından oluştuğunu savunmak ise hiç de yanlış olmayacaktır.

Modüler nedir, modüler yapı ne demektir sorularını yanıtladığımıza göre artık yüksek standartlara sahip modüler yapıların başlıca özelliklerini ve kullanıcılara sunduğu avantajlarını irdelemeye başlayabiliriz.

Modüler Yapıların Özellikleri Nelerdir?

Sitar Modul ürün grupları arasında farklı kullanım alanlarına göre çok sayıda modüler yapı seçeneğine ulaşabilmeniz mümkün. Bunları başta prefabrik ev, prefabrik ofis, konteyner ev, konteyner ofis, WC-duş kabinleri olmak üzere elbette çoğaltabiliriz. Fakat dilerseniz öncelikle neden bu ürün gruplarının sıklıkla tercih edildiğini başlıklar halinde inceleyelim.

Prefabrik yapılar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Prefabrik Ne Demek? Prefabrik Hakkında Her Şey başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Çevre Dostu

Modüler yapıların parçaları birleştirilmek üzere sahaya hazır halde getirildiğinden yapım aşaması da klasikleşmiş inşaat süreçlerinden çok daha kısa sürede tamamlanır. Bu da hem çevreyi kontrolsüz bir şekilde kirletmenin önüne geçer, hem gürültü kirliliği yaşanmasını engeller, hem de malzeme israfı yapılmadan süreç sona erdirilir.

Bunlara ek olarak, modüler yapıların inşaatı sırasında tam olarak hangi malzemelere, ne kadar ihtiyaç olunduğu önceden bilindiği için sonradan ortaya çıkabilecek kötü sürprizleri engellemek de mümkün oluyor. Dolayısıyla çevre dostu olmasının yanı sıra modüler yapıların akıllı bir kaynak yönetimi sistemine sahip olduğu da rahatlıkla iddia edilebilir.

Taşınabilir
Modüler yapıları bir bütün haline getiren parçaların isteğe göre yeniden parça haline getirilebileceğine değinmiştik. Bu sayede ihtiyaç halinde başka bir alana pratik bir şekilde nakledilip yeniden bütün haline getirilebilen modüler yapılar, taşınabilirliği ile diğer tüm yapı türlerinden farklılaşıyor.

Yüksek Yatırım Getirisi
Standart yapıların inşaat süreci haftalar, aylar, hatta kimi zaman yılları bulabiliyor. Fakat modüler yapılarda bu durum oldukça farklı olmakta ve bina ile şantiye neredeyse aynı anda tamamlanabilmektedir. Dolayısıyla hem zaman hem de maddi açıdan tasarruf etme imkanı sunan modüler yapılar, her açıdan yüksek yatırım geri dönüşü sağlamaktadır.

Hızlı Kurulum

Modüler evler, kısa süre içerisinde tamamlanıp kullanıma sunulduğu için diğer tüm yapı türlerinden kolaylıkla sıyrılabilmektedir. Örneğin betonarme bir yapı için aylar, hatta kimi zaman yılları bulan inşaat süreci, modüler yapılarda bir aydan daha kısa bir süre ile sınırlanmaktadır. Özellikle yeni bir ev veya ofise acil ihtiyaç duyulduğunda hızlı kurulum özelliği ile farklılaşan modüler evlere yatırım yapmak, oldukça mantıklı bir adım olacaktır.

Uzun Ömürlü Kullanım

Son teknolojiler ve üstün kaliteye sahip malzemeler kullanıldığında uzun ömürlü ve dayanıklı modüler yapılar ortaya çıkmaktadır. Ancak bu elbette modüler yapı için tercih edilen yapı firması ile doğrudan bağlantılıdır. Sitar Modul gibi alanında uzman ve deneyimli bir firma ile yola çıkıldığında, inşaat sahasına da bağlı olarak 50 ila 100 yıla kadar kullanım ömrü olan modüler yapılara sahip olmak mümkün olabilmektedir.

Uygun Maliyet

Modüler yapıların yatırım maliyeti, diğer yapı türleri ile kıyaslanamayacak kadar uygundur. Yani son derece bütçe dostu yapılar olduğunu iddia edebileceğimiz modüler yapılarda fiyatı belirleyen faktörler genellikle yapının metrekare cinsinden genişliği, kat sayısı ve kullanılacak malzemelerdir.

Esnek Detaylar

Modüler nedir sorusuna yanıt verdiğimiz başlığımızda açıkladığımız gibi modüler yapılar, teker teker parçaların bir araya gelmesiyle oluşturulmaktadır. Bu da alan özgürlüğü ve ihtiyaca göre değişebilen parçalar ile detaylarda esneklik sunmaktadır. Yani zamanla değişen ihtiyaçlara göre modüler yapı üzerinde de değişiklikler pratik bir şekilde yapılabilmektedir.

Örneğin modüler evleri ele alırsak zamanla oda sayısını artırmak, balkon eklemek gibi seçenekler söz konusu olabilmektedir. Diğer yandan modüler ofisler için de aynısının geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Hem kullanıcı ya hem de üreticiye esneklik sunan modüler yapılar, ihtiyaca yönelik ve son derece işlevsel yapılardır.
Devamı...
Ev Trendlerinde Yükselen Ekol: Ahşap Evler
Geleneksel inşaat yöntemlerine kıyasla, modern prefabrik evler daha hızlı inşa edilir ve daha küçük bir çevresel etkiye sahiptir. Yani daha ekolojik ve elbette ekonomik özellikleri ile dikkat çekerler. Buna ek olarak son yıllarda giderek daha modern tasarım çizgilere sahip olan ve içeriğimizde modern prefabrik evler olarak anacağımız bu evlerin tercih edilmesinde estetik görüntüsünün de rolü oldukça fazla.

Ancak prefabrik evler ihtiyaca göre şekillendirilmiş farklı büyüklükte ve farklı tasarım stillerinde geniş bir yelpazeye sahiptir. Rahat evlerden geniş ailelere kadar dileyen herkesin giderek daha fazla tercih ettiği modern prefabrik evler, son yıllarda inşaat firmalarının da radarına giriyor. Çünkü prefabrik yapılar, inşaat ve tasarım dünyasının geleceğini yeniden tanımlamaya başlıyor.

Peki en çok tercih edilen modern tasarımlı prefabrik ev seçeneklerinin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Bu konuda prefabrik ve konteyner sektörünün öncü markalarından Sitar Modul olarak sizler için öne çıkan prefabrik ev seçeneklerini aşağıda listelemek ve bilgi vermek istedik.

1. Tek Katlı Modern Prefabrik Evler

Kompakt tasarımları, modern görünümleri, her ihtiyacı karşılayan donanımları ve tabii ki hızlı kurulum özellikleri ile dikkat çeken tek katlı modern prefabrik evler, yalnız veya ailesiyle yaşamak isteyenler için farklı seçeneklerde sunulabiliyor.

Tasarım planları farklılaşan tek katlı prefabrik evler, küçük, büyük ve daha büyük yaşam alanları olarak da değerlendirilebilir.

Küçük Metrekareli Modern Prefabrik Evler

Küçük metrekareli prefabrik ev modelleri, genellikle 1+1 veya 2+1 gibi ölçütlerde sıralansa da Sitar Modul’nın küçük metrekareli ev arayışında olanlar için 40 m² prefabrik ev seçeneği, 53 m² prefabrik ev seçeneği, 68 m² prefabrik ev seçeneği ya da 82 m² prefabrik ev seçeneği gibi birbirinden farklı planlara sahip ürünlerine rastlayabilmek mümkün.

İçerisinde bir yaşam alanına dair her detayın gözetildiği bu tarz küçük metrekareli modern prefabrik evler, genellikle bahçe evi, bağ evi veya kır evi gibi değerlendirilse de dileyen herkes için her koşulda yaşanılabilir bir ev seçeneği sunuyor.

Büyük Metrekareli Modern Prefabrik Evler

Daha çok geniş aileler tarafından tercih edilen büyük metrekareli evlere örnek olarak Sitar Modul’nın 106 m² prefabrik ev seçeneği, 117 m² prefabrik ev seçeneği, 129 m² prefabrik ev seçeneği ve 166 m² prefabrik ev seçeneği gösterilebilir.

Kalabalık insanların dahi bir arada mutlu bir şekilde yaşayabileceği yaşam alanları sunan bu tarz prefabrik evler, özellikle son yılların ev trendlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Modern iç ve dış mimarisi ile ilgi toplayan prefabrik evlerin örneklerdeki gibi daha büyük metrekareli seçeneklerinin ilerleyen yıllarda daha fazla beğeni toplayacağı görüşü de dolayısıyla rahatlıkla savunulabilir.

2. Çift Katlı Modern Prefabrik Evler

Her dönemin favorisi ve herkesin hayali çift katlı veya daha yaygın deyişle dubleks evler, en çok tercih edilen müstakil ev seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimi zaman şehir merkezinde bağımsız bir eve sahip olmak, kimi zaman da şehir dışında bir yazlık eve sahip olmak için tercih edilen çift katlı modern prefabrik evler de tabii ki farklı metrekare seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Küçük Metrekareli ve Çift Katlı Modern Prefabrik Evler

İhtiyaçlarına uygun ve küçük metrekareli bir dubleks ev arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek sunan çift katlı prefabrik evler, modern görüntüsüyle de zamana meydan okuyan bir yaşam alanına sahip olmayı mümkün kılıyor.

82 m² dubleks prefabrik ev seçeneği, 92 m² dubleks prefabrik ev seçeneği veya 100 m² dubleks prefabrik ev seçeneği gibi farklı seçenekler ile sunulan Sitar Modul markalı çift katlı prefabrik evler, balkon ve veranda imkanı ile alıcılarını bekliyor.

Büyük Metrekareli ve Çift Katlı Modern Prefabrik Evler

“Hem geniş bir evde yaşayayım hem de iki katlı olsun.” diyenlerin tercihi büyük metrekareli ve dubleks prefabrik evler, aynı zamanda modern iç tasarımı ve dış mimarisi ile adeta göz dolduruyor. Bu yönü ile çekirdek aileler ve geniş aileler için ideal bir yaşam alanı sunan büyük metrekareli ve çift katlı modern prefabrik evler, şehir içinde ve dışında hayalleri gerçekleştirme imkanı sunuyor.

Sitar Modul’nın 131 m² dubleks prefabrik ev seçeneği, 142 m² çift katlı prefabrik ev seçeneği, 150 m² dubleks ev seçeneği ve 158 m² dubleks prefabrik ev seçeneği ise hem dubleks hem de geniş bir evde yaşamak isteyenler için yalnızca birkaç örnek olarak değerlendirilebilir. Sitar Modul’nın tüm prefabrik ev seçenekleri ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için ise buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Devamı...


BİZİ TAKİP EDİN

KURUMSAL
Hakkımızda
Kalite Politikamız
Ekibimiz
ÜRÜNLER
Ahşap Evler
Bungalovlar
Nova
Garden Office
Tiny House
Hafif Çelik
PROJELER
Devam Eden Projeler
Tamamlanan Projeler
BAYİLERİMİZ
İŞ ORTAKLARIMIZ
BLOG
İLETİŞİM
Adres
Sanayi Mahallesi Gökmavi Sokak No: 35
İzmit / Kocaeli - 41455
Telefon
+90 (541) 675 34 61
+90 (542) 536 14 16
E Posta
info@akamodular.com


Tüm Hakları AKA Modular İnşaat Tarafından Saklıdır © 2024
TR EN GE
Prefabrik Ne Demek? Prefabrik Ev Nedir?
Prefabrik ne demek diye düşünüldüğünde hiç şüphesiz ki zihinlerde ilk olarak prefabrik yapıların görüntüsü şekilleniyor. Dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak kullanılan; yaşam alanından iş yerine, yatakhaneden yemekhaneye birçok kullanım alanı sunan prefabrik yapılar giderek daha popüler hale geliyor.

Prefabrik yapıların diğer yapı türleri ile kıyaslandığında ön plana çıkan önemli özelliklerinin tercih nedeni yarattığını söyleyebiliriz. Diğer yandan bu yapıların ülkemizde özellikle 99 yılında meydana gelen Gölcük depreminden sonra daha fazla kullanılmaya başladığına şahit olduk.

Peki prefabrik nedir, ne gibi avantajlar sunmaktadır, nasıl kullanılabilir? Prefabrik yapı sektörünün lider firması Sitar Modul olarak tüm bu sorularınızın yanıtlarını ve daha fazlasını içeriğimizde sıraladık. Siz de prefabrik yapılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Ne Demek?

Köken olarak Türkçe olmayan prefabrik kelimesi, İngilizce’de “parçaları önceden inşa edilen” anlamını taşıyan “prefabricate” ifadesinden dolayı dilimize yerleşmiştir. Kelime anlamını tamamen karşılayan bu kavrama göre prefabrik yapıların parçaları, gerçekten de inşa sürecinden önce fabrika ortamında üretilmektedir.

Prefabrik yapıların, betonarme ve diğer yapı türlerinden ayrılmasını sağlayan en önemli özelliğinin de parçalarının önceden üretilmesi olduğunu iddia edebiliriz. Ancak elbette prefabrik yapıların başka birçok özelliği olduğunu mutlaka vurgulamamız gerekiyor.

Prefabrik ne demek sorusuna yanıt vermek için genel bir giriş yaptıktan sonra bu yapıların aslında hayatın pek çok alanında kullanılmakta olduğunu söyleyerek kullanım alanları hakkında da bilgi vermiş olalım.

Buna göre ailelerin yaşamak için ihtiyaç duyabileceği her şeyin bir arada sunulduğu konutlar, öğrencilerin eğitim görebildiği okullar, inşaat sürecinde personellerin konaklama ihtiyacını gören yatakhaneler ve yemekhaneler ve hatta sosyal tesisler için prefabrik yapılara başvurabilmek mümkün.

Görüldüğü üzere çok sayıda kullanım alanı sunan prefabrik yapılar, sahip olduğu ve oldukça farklılaşan özellikleri ile de göz dolduruyor. O halde dilerseniz artık prefabrik yapıların başlıca özelliklerini değerlendirmeye başlayalım.

Prefabrik Yapı Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın hemen her yerinde prefabrik yapıların kullanıldığından içeriğimizin girişinde söz etmiştik. Türkiye’de de endüstriyel yapıların kayda değer bir kısmının prefabrik yapılardan oluştuğu savunulabilir.

Buna ek olarak, özellikle son yıllarda tüketici eğilimleri de prefabrikten yana olduğu için ev ve okul gibi yapılar için de prefabrik firmalarına sıklıkla başvurulduğunu söyleyebiliriz. Prefabrik yapıları bu denli tercih edilebilir kılan özelliklerini ise şu şekilde sıralamak mümkün:

Prefabrik parçaları, fabrika ortamında hızla üretilir.
Ön üretim sürecinden sonra prefabrik yapı çok kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilir.
Kullanılan malzemelerin kalitesine göre prefabrik yapılar çok uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Uygun maliyetli bir çözümdür. Hatta diğer pek çok yapı türüne kıyasla son derece ekonomiktir.
Bakım maliyetleri düşüktür.
Deprem ve yangın gibi afetlere dayanımı yüksektir.
Çevreci bir yapı çözümüdür.
Kullanımın ardından sökülüp yeniden birleştirilebilen parçaları sayesinde farklı lokasyonlara taşınabilmektedir.
Her mevsim kullanıma uygundur.

Prefabrik Yapıların Ne Gibi Avantajları Vardır?

Betonarme yapılardan aşina olduğunuz gibi yapı parçalarının inşaat alanında üretilmesi ve inşası, oldukça zahmetli bir süreç olup yüksek maliyetler de gerektirmektedir. Buna benzer şekilde yapının tamamlanıp kullanıma sunulması için yine uzun bir süre gerekir. Fakat prefabrik yapıların parçaları, talep doğrultusunda üretilip inşaat alanına getirildikten sonra birleştirilerek birkaç gün ila birkaç hafta içinde yapının tamamen teslim edilmesine önayak olmaktadır.

Prefabrik yapıların parçaları fabrika ortamında imal edildiği için hem süreci pratikleştirmektedir hem de çevreyi diğer yapı türleri gibi kirletmemektedir. Üstelik gürültü kirliliği de söz konusu olmamaktadır.

Ek olarak, prefabrik yapılar tamamen kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda üretildiği için önceden planlanabilmekte ve buna göre sipariş edilebilmektedir. Örneğin kalabalık aileler için çift katlı ve daha fazla odalı bir prefabrik ev üretilebilirken küçük aileler için tek katlı bir prefabrik ev üretilebilmektedir.Öte yandan zamanla değişen ihtiyaçlara göre prefabrik yapılara eklemeler de yapılabilmektedir.

Üstelik tüm bu işlemlere rağmen prefabrik yapılar, hala diğer yapılardan çok daha ekonomiktir. Ayrıca esnek malzemelerden üretilen prefabrik yapılar, deprem veya farklı bir doğal afet anında daha yüksek oranda güvenlik sağlayabilmektedir.

Prefabrik yapılar, görünümleri de isteğinize göre farklılaştırılabilen malzemelere sahiptir. Buna göre çatınızı ve duvar kaplamanızı da çeşitlendirebilme imkanınız bulunuyor. Isı ve ses yalıtımı konusunda ise prefabrik yapıların dayanımlılığı ek malzemelerle artırılabiliyor ve yapıda konfor sağlamak için gerekli her detay rahatlıkla uygulanabiliyor.

Prefabrik Yapılar Nasıl İnşa Edilir?

Prefabrik ne demek, prefabrik yapı nedir, ne gibi avantajlar sunar gibi soruların yanıtlarını bulduğumuza göre artık bu yapıların kurulum aşamalarını mercek altına alabiliriz. İçeriğimizin daha önceki başlıklarında da belirttiğimiz gibi prefabrik yapıların parçaları önceden fabrikada üretilir ve daha sonra montajlanacakları yere nakledilir.

Kurulum süreci ise oldukça kısa bir sürede ve pratik bir şekilde tamamlanabilmektedir. Buna göre ilk aşamada montaj ekibi beton platform üzerine yapının kurulum işlemine başlamaktadır. Birkaç gün içerisinde kurulumu tamamen biten prefabrik yapının inşa süreci başarıyla sonlandırılır.

Buraya kadar aşamaların çoğunu, tercih ettiğiniz prefabrik yapı firması üstlenecektir. Ancak teslim aldığınız yapının gerekli izin süreçlerini sizin takip etmeniz ve gerekli onayları almanız gerekecektir. Söz konusu adımların hepsi tamamlandıktan sonra ise prefabrik yapınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Prefabrik evlerin yapım aşamaları ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için 4 Aşamada Prefabrik Ev Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Yapı Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikleri ve sunduğu avantajlarla ön plana çıkan prefabrik yapılardan sipariş vermeye karar verdiğinizde karşılaşacağınız gibi bu alanda hizmet veren pek çok yapı firması bulunmaktadır. Hangisi ile yola çıkacağınıza karar vermek pek de kolay olmayabilir.

Bu noktada işinizi kolaylaştırmak adına, firmaların referanslarına ve deneyimlerine bakmanızı tavsiye ederiz. Böylece hangi firmanın alanında uzman olduğunu görerek daha kısa sürede seçim yapabilirsiniz.

Seçenekleri daralttıktan sonra ise firmaları arayarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda sipariş vermek istediğiniz prefabrik yapı türü hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu aşamada müşteri destek ekibinin tutumu da karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Aklınızdaki soru işaretlerini giderebileceğinden emin olduğunuz bir çözüm ortağına karar verdikten sonra ise prefabrik yapı siparişi verebilirsiniz. 1999 yılından bugüne müşterileri için fark yaratan hizmet anlayışını benimseyen Sitar Modul olarak biz de prefabrik ve konteyner konusunda ihtiyaçlarınıza eksiksiz çözüm verebileceğimizi belirtmek isteriz.

DİĞER SEKMELERE GÖZ ATTINIZ MI ?


Ahşap Prefabrik Ev Nedir? Nasıl Alınır?
Prefabrik ev özellikleri sıralandığında, bu konuda önyargıları olan kişilerin dahi prefabrik evlerle ilgili fikirleri büyük oranda değişiyor. Son yıllarda prefabrik evlere olan rağbetin artması da bu yargıyı doğrular nitelikte. Üstelik farklı dış tasarım seçenekleri ile prefabrik evi kişiselleştirebilmek ve diğer tüm evlerden farklılaştırabilmek mümkün. Bu anlamda, ahşap desenli prefabrik ev modelleri de şık ve estetik çizgilere sahip bir yaşam alanına sahip olmayı hayal edenler için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Sunduğu avantajlar ile geleneksel evlerden birçok noktada farklılaşan prefabrik evler, ahşap detaylarla bambaşka bir duruş kazanabiliyor ve ev sakinlerinin tam da yaşamak istediği mekanlar haline geliyor. Sitar Modul’nın prefabrik ev modellerinin dış cephe tasarımlarında ücrete dahil olarak seçme fırsatı sunduğu ahşap desen uygulaması, şehrin merkezinde veya çiftlikte dağ evi görünümünde bir yaşam alanına sahip olmayı garantiliyor. Peki ahşap prefabrik ev kimler için daha uygun olabilir?

Geleneksel Tarzdan Hoşlananlar İçin Ahşap Prefabrik Ev

Ailenizle prefabrik bir evde yaşamaya karar verdikten sonra, ihtiyaçlarınıza ve beğeninize göre tercih edebileceğiniz birçok prefabrik ev modeli olduğunu göreceksiniz. Bu noktada aile bireylerinin beklentilerini de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Eğer kalabalık bir aileyseniz dubleks prefabrik ev seçeneğini değerlendirebilir veya geniş metrekareli tek katlı prefabrik evleri inceleyebilirsiniz. Hangi modeli tercih ederseniz edin, geleneksel bir mimariden hoşlanıyorsanız, evinizin dış cephe tasarımında ahşap tonlarına yer verebilmeniz mümkün!

Üstelik farklı renk seçenekleri ile sahip olabileceğiniz ahşap detay uygulaması sayesinde düz ve klasik cephe görünümüne şıklık kazandırabilirsiniz. İster kırsal alanda isterseniz de şehir merkezinde konumlandırabileceğiniz geleneksel mimari dokunuşlara sahip ahşap prefabrik evinizde konforlu ve imrenilen bir hayatın keyfini çıkarabilirsiniz.

Modern Mimariyi Yaşamak İsteyenler İçin Ahşap Prefabrik Ev

Günümüzde prefabrik teknolojilerinde gelinen nokta, dileyen herkesin beğenisine uygun bir yaşam alanı inşa edebilmeyi mümkün kılıyor. Bu doğrultuda ahşap desen uygulaması ile modern, minimal ve çağdaş bir cephe tasarımına sahip prefabrik evler üretebilmek de söz konusu olabiliyor. Farklı model ve malzeme seçenekleriyle imal edilebilen prefabrik evler, hayalini kurduğunuz konforlu ve fonksiyonel eve sahip olabilmenizin önünü açıyor.

Şehirlerin giderek daha da kalabalıklaşması, hem konforlu hem de stil sahibi bir evde yaşama fikrini gerçekleştirmeyi ne yazık ki zorlaştırıyor. Çünkü evlerin iş yeri, okul gibi öncelikli yerlere olan mesafesi, ev tercihinde önemli bir rol oynarken estetik beklentilere uygun bir ev bulabilmek her zaman kolay olmuyor. Fakat prefabrik evler, dilediğiniz yerde kendinize özel bir alana sahip olmanızı sağlıyor. Diğer yandan zevkinize uygun tasarlanan ahşap prefabrik evler ise konforu, yenilikçi çizgileri ve diğer kriterleri bir arada taşıyabiliyor.

Uzun Ömürlü Bir Yaşam Alanı İçin Ahşap Prefabrik Ev

Ahşap detaylı prefabrik ev ile diğer prefabrik ev modellerinin üretiminde tercihlerinize bağlı olarak benzer malzemeler kullanılıyor. Yani standart prefabrik yapılar ile ahşap prefabrik yapılar aynı özellikleri taşıyor. Bu da ahşap prefabrik evlerin her türlü zorlu koşula karşı dayanıklılığını koruyan yaşam alanlarından biri olduğu anlamına geliyor. Özellikle depremden korunmak için prefabrik evlerin oldukça ideal bir seçenek olduğu biliniyor. Çünkü prefabrik evlerin temel yapısında çelik taşıyıcılar ve beton paneller bulunuyor.

Dolayısıyla ahşap prefabrik evlerin en az geleneksel betonarme evler kadar sağlam ve uzun ömürlü olabileceği sonucuna rahatlıkla varabiliriz. Bu yönüyle ahşap prefabrik evler, sık sık ev değiştirmekten hoşlanmayanların imdadına yetişiyor. Yapılan yatırımların karşılığını veren, uzun ömürlü ve dayanıklı ahşap prefabrik ev ne kadar sağlam sorusuna daha kapsamlı bir yanıt arıyorsanız bu konuda Sitar Modul ile iletişime geçebilirsiniz.

Devamı...
Prefabrik Ne Demek? Prefabrik Ev Nedir?
Prefabrik ne demek diye düşünüldüğünde hiç şüphesiz ki zihinlerde ilk olarak prefabrik yapıların görüntüsü şekilleniyor. Dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak kullanılan; yaşam alanından iş yerine, yatakhaneden yemekhaneye birçok kullanım alanı sunan prefabrik yapılar giderek daha popüler hale geliyor.

Prefabrik yapıların diğer yapı türleri ile kıyaslandığında ön plana çıkan önemli özelliklerinin tercih nedeni yarattığını söyleyebiliriz. Diğer yandan bu yapıların ülkemizde özellikle 99 yılında meydana gelen Gölcük depreminden sonra daha fazla kullanılmaya başladığına şahit olduk.

Peki prefabrik nedir, ne gibi avantajlar sunmaktadır, nasıl kullanılabilir? Prefabrik yapı sektörünün lider firması Sitar Modul olarak tüm bu sorularınızın yanıtlarını ve daha fazlasını içeriğimizde sıraladık. Siz de prefabrik yapılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Ne Demek?

Köken olarak Türkçe olmayan prefabrik kelimesi, İngilizce’de “parçaları önceden inşa edilen” anlamını taşıyan “prefabricate” ifadesinden dolayı dilimize yerleşmiştir. Kelime anlamını tamamen karşılayan bu kavrama göre prefabrik yapıların parçaları, gerçekten de inşa sürecinden önce fabrika ortamında üretilmektedir.

Prefabrik yapıların, betonarme ve diğer yapı türlerinden ayrılmasını sağlayan en önemli özelliğinin de parçalarının önceden üretilmesi olduğunu iddia edebiliriz. Ancak elbette prefabrik yapıların başka birçok özelliği olduğunu mutlaka vurgulamamız gerekiyor.

Prefabrik ne demek sorusuna yanıt vermek için genel bir giriş yaptıktan sonra bu yapıların aslında hayatın pek çok alanında kullanılmakta olduğunu söyleyerek kullanım alanları hakkında da bilgi vermiş olalım.

Buna göre ailelerin yaşamak için ihtiyaç duyabileceği her şeyin bir arada sunulduğu konutlar, öğrencilerin eğitim görebildiği okullar, inşaat sürecinde personellerin konaklama ihtiyacını gören yatakhaneler ve yemekhaneler ve hatta sosyal tesisler için prefabrik yapılara başvurabilmek mümkün.

Görüldüğü üzere çok sayıda kullanım alanı sunan prefabrik yapılar, sahip olduğu ve oldukça farklılaşan özellikleri ile de göz dolduruyor. O halde dilerseniz artık prefabrik yapıların başlıca özelliklerini değerlendirmeye başlayalım.

Prefabrik Yapı Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın hemen her yerinde prefabrik yapıların kullanıldığından içeriğimizin girişinde söz etmiştik. Türkiye’de de endüstriyel yapıların kayda değer bir kısmının prefabrik yapılardan oluştuğu savunulabilir.

Buna ek olarak, özellikle son yıllarda tüketici eğilimleri de prefabrikten yana olduğu için ev ve okul gibi yapılar için de prefabrik firmalarına sıklıkla başvurulduğunu söyleyebiliriz. Prefabrik yapıları bu denli tercih edilebilir kılan özelliklerini ise şu şekilde sıralamak mümkün:

Prefabrik parçaları, fabrika ortamında hızla üretilir.
Ön üretim sürecinden sonra prefabrik yapı çok kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilir.
Kullanılan malzemelerin kalitesine göre prefabrik yapılar çok uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Uygun maliyetli bir çözümdür. Hatta diğer pek çok yapı türüne kıyasla son derece ekonomiktir.
Bakım maliyetleri düşüktür.
Deprem ve yangın gibi afetlere dayanımı yüksektir.
Çevreci bir yapı çözümüdür.
Kullanımın ardından sökülüp yeniden birleştirilebilen parçaları sayesinde farklı lokasyonlara taşınabilmektedir.
Her mevsim kullanıma uygundur.

Prefabrik Yapıların Ne Gibi Avantajları Vardır?

Betonarme yapılardan aşina olduğunuz gibi yapı parçalarının inşaat alanında üretilmesi ve inşası, oldukça zahmetli bir süreç olup yüksek maliyetler de gerektirmektedir. Buna benzer şekilde yapının tamamlanıp kullanıma sunulması için yine uzun bir süre gerekir. Fakat prefabrik yapıların parçaları, talep doğrultusunda üretilip inşaat alanına getirildikten sonra birleştirilerek birkaç gün ila birkaç hafta içinde yapının tamamen teslim edilmesine önayak olmaktadır.

Prefabrik yapıların parçaları fabrika ortamında imal edildiği için hem süreci pratikleştirmektedir hem de çevreyi diğer yapı türleri gibi kirletmemektedir. Üstelik gürültü kirliliği de söz konusu olmamaktadır.

Ek olarak, prefabrik yapılar tamamen kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda üretildiği için önceden planlanabilmekte ve buna göre sipariş edilebilmektedir. Örneğin kalabalık aileler için çift katlı ve daha fazla odalı bir prefabrik ev üretilebilirken küçük aileler için tek katlı bir prefabrik ev üretilebilmektedir.Öte yandan zamanla değişen ihtiyaçlara göre prefabrik yapılara eklemeler de yapılabilmektedir.

Üstelik tüm bu işlemlere rağmen prefabrik yapılar, hala diğer yapılardan çok daha ekonomiktir. Ayrıca esnek malzemelerden üretilen prefabrik yapılar, deprem veya farklı bir doğal afet anında daha yüksek oranda güvenlik sağlayabilmektedir.

Prefabrik yapılar, görünümleri de isteğinize göre farklılaştırılabilen malzemelere sahiptir. Buna göre çatınızı ve duvar kaplamanızı da çeşitlendirebilme imkanınız bulunuyor. Isı ve ses yalıtımı konusunda ise prefabrik yapıların dayanımlılığı ek malzemelerle artırılabiliyor ve yapıda konfor sağlamak için gerekli her detay rahatlıkla uygulanabiliyor.

Prefabrik Yapılar Nasıl İnşa Edilir?

Prefabrik ne demek, prefabrik yapı nedir, ne gibi avantajlar sunar gibi soruların yanıtlarını bulduğumuza göre artık bu yapıların kurulum aşamalarını mercek altına alabiliriz. İçeriğimizin daha önceki başlıklarında da belirttiğimiz gibi prefabrik yapıların parçaları önceden fabrikada üretilir ve daha sonra montajlanacakları yere nakledilir.

Kurulum süreci ise oldukça kısa bir sürede ve pratik bir şekilde tamamlanabilmektedir. Buna göre ilk aşamada montaj ekibi beton platform üzerine yapının kurulum işlemine başlamaktadır. Birkaç gün içerisinde kurulumu tamamen biten prefabrik yapının inşa süreci başarıyla sonlandırılır.

Buraya kadar aşamaların çoğunu, tercih ettiğiniz prefabrik yapı firması üstlenecektir. Ancak teslim aldığınız yapının gerekli izin süreçlerini sizin takip etmeniz ve gerekli onayları almanız gerekecektir. Söz konusu adımların hepsi tamamlandıktan sonra ise prefabrik yapınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Prefabrik evlerin yapım aşamaları ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için 4 Aşamada Prefabrik Ev Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Yapı Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikleri ve sunduğu avantajlarla ön plana çıkan prefabrik yapılardan sipariş vermeye karar verdiğinizde karşılaşacağınız gibi bu alanda hizmet veren pek çok yapı firması bulunmaktadır. Hangisi ile yola çıkacağınıza karar vermek pek de kolay olmayabilir.

Bu noktada işinizi kolaylaştırmak adına, firmaların referanslarına ve deneyimlerine bakmanızı tavsiye ederiz. Böylece hangi firmanın alanında uzman olduğunu görerek daha kısa sürede seçim yapabilirsiniz.

Seçenekleri daralttıktan sonra ise firmaları arayarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda sipariş vermek istediğiniz prefabrik yapı türü hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu aşamada müşteri destek ekibinin tutumu da karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Aklınızdaki soru işaretlerini giderebileceğinden emin olduğunuz bir çözüm ortağına karar verdikten sonra ise prefabrik yapı siparişi verebilirsiniz. 1999 yılından bugüne müşterileri için fark yaratan hizmet anlayışını benimseyen Sitar Modul olarak biz de prefabrik ve konteyner konusunda ihtiyaçlarınıza eksiksiz çözüm verebileceğimizi belirtmek isteriz.
Devamı...
Modüler Yapılar Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Modül sözcüğünü mutlaka duymuşsunuzdur. İşte bu kelimeden üretilmiş bir kavram olan modüler nedir, ne için kullanılır sorularına ise içeriğimizde yanıt vereceğiz. Genellikle yapı teknolojilerinde ve inşaat sektöründe karşılaştığımız modüler ifadesini aslında birçok kişinin anlamını bilmesine karşın adını bilmediği bir kavram olarak tanımlamak mümkün.

Modüler yapı sektörünün öncülerinden Sitar Modul da bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için modüler yapılara dair bilinmesi gereken tüm noktaları bir araya getiriyor. Eğer siz de modüler kavramının kelime anlamını, yapı sektöründeki yerini ve ön plana çıkan özelliklerini öğrenmek istiyorsanız, içeriğimizin devamını incelemenizi tavsiye ederiz.

Modüler Nedir?
Modüler nedir sorusuna en basit haliyle “parçalardan oluşan modül” karşılığını verebiliriz. Parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen modüler yapılar, yapı sektöründe ise prefabrik ve konteyner şeklinde karşımıza çıkıyor.

Çünkü prefabrik yapılar ve konteyner yapılar, kendilerini oluşturan parçaların birleştirilmesi ile hazır hale gelirken aynı zamanda yeniden sökülebilir parçaları sayesinde kullanıcı isteklerine göre şekillendirilebiliyorlar.

Bu açıdan bakıldığında oldukça kullanışlı ve fonksiyonel birer yapı örneği oluşturan modüler yapıların elbette bu özelliğinden kaynaklanan pek çok avantajı da söz konusudur. Ancak modüler yapıların avantajlarına ve diğer özelliklerine geçmeden önce biraz daha yakından tanımakta fayda var.

Modüler Yapı Ne Demektir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi modüler yapılar, parçaları birleştirildikten sonra ortaya çıkıyor. Peki modüler yapıların parçaları nasıl üretiliyor? Fabrika ortamında insan faktöründen kaynaklanan hata payının minimuma indirgenerek üretildiği modüler yapı parçaları, birleştirilmek üzere inşaat alanına naklediliyor.

Daha sonra kullanıcının istekleri doğrultusunda üretilmiş olan bu parçalar, sahada çeşitli konfigürasyonlar doğrultusunda birleştiriliyor ve nihayetinde modüler yapı ortaya çıkıyor. Klasik inşaat süreçlerine göre çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilen modüler yapı inşaatının “akıllı inşaat” aşamalarından oluştuğunu savunmak ise hiç de yanlış olmayacaktır.

Modüler nedir, modüler yapı ne demektir sorularını yanıtladığımıza göre artık yüksek standartlara sahip modüler yapıların başlıca özelliklerini ve kullanıcılara sunduğu avantajlarını irdelemeye başlayabiliriz.

Modüler Yapıların Özellikleri Nelerdir?

Sitar Modul ürün grupları arasında farklı kullanım alanlarına göre çok sayıda modüler yapı seçeneğine ulaşabilmeniz mümkün. Bunları başta prefabrik ev, prefabrik ofis, konteyner ev, konteyner ofis, WC-duş kabinleri olmak üzere elbette çoğaltabiliriz. Fakat dilerseniz öncelikle neden bu ürün gruplarının sıklıkla tercih edildiğini başlıklar halinde inceleyelim.

Prefabrik yapılar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Prefabrik Ne Demek? Prefabrik Hakkında Her Şey başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Çevre Dostu

Modüler yapıların parçaları birleştirilmek üzere sahaya hazır halde getirildiğinden yapım aşaması da klasikleşmiş inşaat süreçlerinden çok daha kısa sürede tamamlanır. Bu da hem çevreyi kontrolsüz bir şekilde kirletmenin önüne geçer, hem gürültü kirliliği yaşanmasını engeller, hem de malzeme israfı yapılmadan süreç sona erdirilir.

Bunlara ek olarak, modüler yapıların inşaatı sırasında tam olarak hangi malzemelere, ne kadar ihtiyaç olunduğu önceden bilindiği için sonradan ortaya çıkabilecek kötü sürprizleri engellemek de mümkün oluyor. Dolayısıyla çevre dostu olmasının yanı sıra modüler yapıların akıllı bir kaynak yönetimi sistemine sahip olduğu da rahatlıkla iddia edilebilir.

Taşınabilir
Modüler yapıları bir bütün haline getiren parçaların isteğe göre yeniden parça haline getirilebileceğine değinmiştik. Bu sayede ihtiyaç halinde başka bir alana pratik bir şekilde nakledilip yeniden bütün haline getirilebilen modüler yapılar, taşınabilirliği ile diğer tüm yapı türlerinden farklılaşıyor.

Yüksek Yatırım Getirisi
Standart yapıların inşaat süreci haftalar, aylar, hatta kimi zaman yılları bulabiliyor. Fakat modüler yapılarda bu durum oldukça farklı olmakta ve bina ile şantiye neredeyse aynı anda tamamlanabilmektedir. Dolayısıyla hem zaman hem de maddi açıdan tasarruf etme imkanı sunan modüler yapılar, her açıdan yüksek yatırım geri dönüşü sağlamaktadır.

Hızlı Kurulum

Modüler evler, kısa süre içerisinde tamamlanıp kullanıma sunulduğu için diğer tüm yapı türlerinden kolaylıkla sıyrılabilmektedir. Örneğin betonarme bir yapı için aylar, hatta kimi zaman yılları bulan inşaat süreci, modüler yapılarda bir aydan daha kısa bir süre ile sınırlanmaktadır. Özellikle yeni bir ev veya ofise acil ihtiyaç duyulduğunda hızlı kurulum özelliği ile farklılaşan modüler evlere yatırım yapmak, oldukça mantıklı bir adım olacaktır.

Uzun Ömürlü Kullanım

Son teknolojiler ve üstün kaliteye sahip malzemeler kullanıldığında uzun ömürlü ve dayanıklı modüler yapılar ortaya çıkmaktadır. Ancak bu elbette modüler yapı için tercih edilen yapı firması ile doğrudan bağlantılıdır. Sitar Modul gibi alanında uzman ve deneyimli bir firma ile yola çıkıldığında, inşaat sahasına da bağlı olarak 50 ila 100 yıla kadar kullanım ömrü olan modüler yapılara sahip olmak mümkün olabilmektedir.

Uygun Maliyet

Modüler yapıların yatırım maliyeti, diğer yapı türleri ile kıyaslanamayacak kadar uygundur. Yani son derece bütçe dostu yapılar olduğunu iddia edebileceğimiz modüler yapılarda fiyatı belirleyen faktörler genellikle yapının metrekare cinsinden genişliği, kat sayısı ve kullanılacak malzemelerdir.

Esnek Detaylar

Modüler nedir sorusuna yanıt verdiğimiz başlığımızda açıkladığımız gibi modüler yapılar, teker teker parçaların bir araya gelmesiyle oluşturulmaktadır. Bu da alan özgürlüğü ve ihtiyaca göre değişebilen parçalar ile detaylarda esneklik sunmaktadır. Yani zamanla değişen ihtiyaçlara göre modüler yapı üzerinde de değişiklikler pratik bir şekilde yapılabilmektedir.

Örneğin modüler evleri ele alırsak zamanla oda sayısını artırmak, balkon eklemek gibi seçenekler söz konusu olabilmektedir. Diğer yandan modüler ofisler için de aynısının geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Hem kullanıcı ya hem de üreticiye esneklik sunan modüler yapılar, ihtiyaca yönelik ve son derece işlevsel yapılardır.
Devamı...
Ev Trendlerinde Yükselen Ekol: Ahşap Evler
Geleneksel inşaat yöntemlerine kıyasla, modern prefabrik evler daha hızlı inşa edilir ve daha küçük bir çevresel etkiye sahiptir. Yani daha ekolojik ve elbette ekonomik özellikleri ile dikkat çekerler. Buna ek olarak son yıllarda giderek daha modern tasarım çizgilere sahip olan ve içeriğimizde modern prefabrik evler olarak anacağımız bu evlerin tercih edilmesinde estetik görüntüsünün de rolü oldukça fazla.

Ancak prefabrik evler ihtiyaca göre şekillendirilmiş farklı büyüklükte ve farklı tasarım stillerinde geniş bir yelpazeye sahiptir. Rahat evlerden geniş ailelere kadar dileyen herkesin giderek daha fazla tercih ettiği modern prefabrik evler, son yıllarda inşaat firmalarının da radarına giriyor. Çünkü prefabrik yapılar, inşaat ve tasarım dünyasının geleceğini yeniden tanımlamaya başlıyor.

Peki en çok tercih edilen modern tasarımlı prefabrik ev seçeneklerinin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Bu konuda prefabrik ve konteyner sektörünün öncü markalarından Sitar Modul olarak sizler için öne çıkan prefabrik ev seçeneklerini aşağıda listelemek ve bilgi vermek istedik.

1. Tek Katlı Modern Prefabrik Evler

Kompakt tasarımları, modern görünümleri, her ihtiyacı karşılayan donanımları ve tabii ki hızlı kurulum özellikleri ile dikkat çeken tek katlı modern prefabrik evler, yalnız veya ailesiyle yaşamak isteyenler için farklı seçeneklerde sunulabiliyor.

Tasarım planları farklılaşan tek katlı prefabrik evler, küçük, büyük ve daha büyük yaşam alanları olarak da değerlendirilebilir.

Küçük Metrekareli Modern Prefabrik Evler

Küçük metrekareli prefabrik ev modelleri, genellikle 1+1 veya 2+1 gibi ölçütlerde sıralansa da Sitar Modul’nın küçük metrekareli ev arayışında olanlar için 40 m² prefabrik ev seçeneği, 53 m² prefabrik ev seçeneği, 68 m² prefabrik ev seçeneği ya da 82 m² prefabrik ev seçeneği gibi birbirinden farklı planlara sahip ürünlerine rastlayabilmek mümkün.

İçerisinde bir yaşam alanına dair her detayın gözetildiği bu tarz küçük metrekareli modern prefabrik evler, genellikle bahçe evi, bağ evi veya kır evi gibi değerlendirilse de dileyen herkes için her koşulda yaşanılabilir bir ev seçeneği sunuyor.

Büyük Metrekareli Modern Prefabrik Evler

Daha çok geniş aileler tarafından tercih edilen büyük metrekareli evlere örnek olarak Sitar Modul’nın 106 m² prefabrik ev seçeneği, 117 m² prefabrik ev seçeneği, 129 m² prefabrik ev seçeneği ve 166 m² prefabrik ev seçeneği gösterilebilir.

Kalabalık insanların dahi bir arada mutlu bir şekilde yaşayabileceği yaşam alanları sunan bu tarz prefabrik evler, özellikle son yılların ev trendlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Modern iç ve dış mimarisi ile ilgi toplayan prefabrik evlerin örneklerdeki gibi daha büyük metrekareli seçeneklerinin ilerleyen yıllarda daha fazla beğeni toplayacağı görüşü de dolayısıyla rahatlıkla savunulabilir.

2. Çift Katlı Modern Prefabrik Evler

Her dönemin favorisi ve herkesin hayali çift katlı veya daha yaygın deyişle dubleks evler, en çok tercih edilen müstakil ev seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimi zaman şehir merkezinde bağımsız bir eve sahip olmak, kimi zaman da şehir dışında bir yazlık eve sahip olmak için tercih edilen çift katlı modern prefabrik evler de tabii ki farklı metrekare seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Küçük Metrekareli ve Çift Katlı Modern Prefabrik Evler

İhtiyaçlarına uygun ve küçük metrekareli bir dubleks ev arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek sunan çift katlı prefabrik evler, modern görüntüsüyle de zamana meydan okuyan bir yaşam alanına sahip olmayı mümkün kılıyor.

82 m² dubleks prefabrik ev seçeneği, 92 m² dubleks prefabrik ev seçeneği veya 100 m² dubleks prefabrik ev seçeneği gibi farklı seçenekler ile sunulan Sitar Modul markalı çift katlı prefabrik evler, balkon ve veranda imkanı ile alıcılarını bekliyor.

Büyük Metrekareli ve Çift Katlı Modern Prefabrik Evler

“Hem geniş bir evde yaşayayım hem de iki katlı olsun.” diyenlerin tercihi büyük metrekareli ve dubleks prefabrik evler, aynı zamanda modern iç tasarımı ve dış mimarisi ile adeta göz dolduruyor. Bu yönü ile çekirdek aileler ve geniş aileler için ideal bir yaşam alanı sunan büyük metrekareli ve çift katlı modern prefabrik evler, şehir içinde ve dışında hayalleri gerçekleştirme imkanı sunuyor.

Sitar Modul’nın 131 m² dubleks prefabrik ev seçeneği, 142 m² çift katlı prefabrik ev seçeneği, 150 m² dubleks ev seçeneği ve 158 m² dubleks prefabrik ev seçeneği ise hem dubleks hem de geniş bir evde yaşamak isteyenler için yalnızca birkaç örnek olarak değerlendirilebilir. Sitar Modul’nın tüm prefabrik ev seçenekleri ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için ise buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Devamı...


BİZİ TAKİP EDİN

KURUMSAL
Hakkımızda
Kalite Politikamız
Ekibimiz
ÜRÜNLER
Ahşap Evler
Bungalovlar
Nova
Garden Office
Tiny House
Hafif Çelik
PROJELER
Devam Eden Projeler
Tamamlanan Projeler
BAYİLERİMİZ
İŞ ORTAKLARIMIZ
BLOG
İLETİŞİM
Adres
Sanayi Mahallesi Gökmavi Sokak No: 35
İzmit / Kocaeli - 41455
Telefon
+90 (541) 675 34 61
+90 (542) 536 14 16
E Posta
info@akamodular.com
Tüm Hakları Aka Modular İnşaat Tarafından Saklıdır © 2024